5 februari 2020

EDIC voorbereidingsdag Nieuwe Stijl

 

Het EDIC examen is voor veel fellows een spannend moment, omdat lang niet iedereen het haalt. Er is ruimschoots onderwijs voor fellows, maar vaak gericht op de Nederlandse praktijk en nieuwe ontwikkelingen. Vanuit de fellowcommissie wordt daarom sinds enkele jaren de EDIC voorbereidingsdag georganiseerd met de nadruk op kennis die je moet hebben voor het EDIC examen. De laatste editie werd erg gewaardeerd, maar toch hadden we de behoefte om er nog meer uit te halen. Daarom heeft de fellowcommissie van de NVIC de handen ineengeslagen met de NVIC congrescommissie en zal dit jaar de EDIC voorbereidingsdag op 5 februari plaatsvinden in het Evoluon in Eindhoven voorafgaand aan de Intensivistendagen. Door de EDIC voorbereidingsdag te koppelen aan het congres hebben we een mooie locatie, maar vooral ook fantastische sprekers uit het hele land.

Programma

Pieter Roel Tuinman, lid van de EDIC committee en plaatsvervangend opleider Amsterdam UMC, locatie VUMC zal een inleiding geven over het format van het examen en waar je op moet letten en de sessies beademing en infectie begeleiden, Hans van der Hoeven, opleider Radboudumc zal meer inzicht verschaffen in hemodynamiek en monitoring en Rik Endeman zal o.a. metabole stoornissen ontrafelen. Tot slot leggen Marcella Muller en Rik Endeman jullie in het vuur aan de schenen met EDIC stijl vragen en krijg je nog studietips van een oud-fellow met een van de hoogste scores op het EDIC examen.

Voorbereiding

Omdat het niet mogelijk is om alle IC kennis in 1 dag tot je te nemen wordt je ook gevraagd om in groepjes onderwerpen voor te bereiden en is de dag ruim voor het examen, zodat je tijd hebt om daarna nog de boeken in te duiken. Meer informatie hierover krijg je na inschrijving.

Voor wie

Alle fellows die het examen gaan doen in 2020 kunnen we het van harte aanraden, maar ook als je aan het begin van je opleiding zit en je nog niet hebt ingeschreven voor het examen is het een zeer nuttige dag, omdat het een goede basis is voor je opleiding. Er is ook een EDIC voorbereidingsdag in het in het najaar van de ESICM, maar dit is de dag voor je examen dus geeft je weinig gelegenheid om nog dingen na te zoeken als je merkt dat je bepaalde onderwerpen toch niet goed onder de knie hebt.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier waarmee je je ook inschrijft voor het congres. Voor de liefhebber is er na de voorbereidingsdag nog een sociaal event georganiseerd door de fellowcommissie. Hiervoor moet je je apart aanmelden.

We hopen jullie te zien in Eindhoven!

 

Mirrin Dorresteijn en Nicolas Schroten

P.S. Houdt de NVIC Academy site in de gaten voor meer informatie